Senaatti-kiinteistöjen suorituksen johtamisen asiantuntija Hannele Hämäläinen kertoi Arcin webinaarissa 15.11.2017 kokemuksistaan Arc GDPR 6 steps -esiselvitysohjelmasta, joka on tarkoitettu yrityksille auttamaan yksittäisten tiedonmurusten yhdistämisessä dokumentoiduksi kokonaisuudeksi, jolla täytetään EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimukset niin nyt kuin toukokuussa 2018 päättyvän siirtymäajan jälkeenkin.

 

”Neljän tunnin työpaja oli hyvä tapa rauhoittua hetkeksi miettimään nimenomaan tätä kokonaisuutta. Olemme keskittyneet moniin yksityiskohtiin ja nyt nivoimme ne kokonaisuudeksi”, Hämäläinen kiteyttää. Konkreettisina hyötyinä hän kertoo Senaatin tehneen päätöksiä mm. järjestelmien testiympäristöjen datan laatuun liittyvistä kysymyksistä sekä siitä millainen prosessi tulevaisuudessa käydään läpi jokaisessa järjestelmäkehitykseen liittyvässä kohdassa, jotta tietosuojakysymykset otetaan huomioon myös uuden kehittämisen osalta.

 

”Työpaja oli mielestäni todella hyödyllinen. Kannatti ottaa arjesta se aika, että keskittyi vielä kerran kokonaisuuteen ja kävi tarkistuslistojen kanssa asian läpi yhdessä oman organisaation ja asiantuntijoiden kanssa. Nyt meillä on luottavaisempi mieli kun asiat on dokumentoitu ja suunnitelmat tulevaisuuden osalta on olemassa paperilla”, Hämäläinen kuvailee.

 

/ J. Nurmela 15.11.2017 /

Please follow and like us:
error
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)