ARC KRISTAL HR-järjestelmä

Arc Kristal on SaaS-palveluna toimitettava selainpohjainen HR-järjestelmä henkilöstön johtamiseen. Kristal sisältää keskeisimpien HRD-prosessien osa-alueet: kehityskeskustelut, osaamisen hallinnan, koulutuksen hallinnan sekä henkilörekisterin.

Saat Kristal HR-järjestelmän nopeasti käyttöön ilman kallista käyttöönottoprojektia – jopa tunnissa. Pääset itse valitsemaan käyttöön otettavat moduulikokonaisuudet. Ja mikä parasta – maksat vain siitä, mitä käytät!

ARC KRISTAL – SOPIVIN HR-JÄRJESTELMÄ

KIINNOSTUITKO? KYSY LISÄTIETOA

Henkilöstön kehittäminen HRD

Pätevyydet ja sertifikaatit
Olemassa olevat tai koulutusten myötä saavutettavat pätevyydet voidaan tallentaa Kristal-järjestelmään sekä seurata niiden voimassaoloa. Vanhentuvat pätevyydet ja sertifikaatit löydät aina kätevästi raportin takaa. Raportit mahdollistavat samalla myös tulevien koulutusten suunnittelun riittävän ajoissa.
Palkitseminen
Kristalissa osa henkilön palkitsemisesta muodostuu yritystason tavoitteista ja osa henkilökohtaisista tavoitteista. Henkilökohtaisten tavoitteiden painoarvot ovat aina henkilöittäin määriteltävissä ja ne voidaan linkittää suoraan organisaation tavoitteisiin. Organisaatiotason tavoitteita jalkauttamalla voidaan painoarvoja eritellä tarvittaessa myös yksiköille ja osastoille. Kristal laskee bonusprosentin henkilötasolla asetettujen painoarvojen mukaisesti, kun toteumat on syötetty lomakkeelle.
Kehityskeskustelut ja suorituksen johtaminen

Kristalin standardipohjainen kehityskeskustelu on vuosiversioituva lomake, mikä takaa sen, että tiedot löytyvät aina ajantasaisina samasta paikasta. Lomake ohjaa keskustelua käyden läpi ensin menneen kauden tavoitteet ja niiden toteutumisen, ja jatkaa siitä tulevan kauden asioihin. Keskustelun yhteydessä voidaan sivuta samalla tulevaisuuden ura- ja kehittymistoiveita.

Kehityskeskustelulomakkeen lisäksi Kristaliin on tuotu muita lomakkeita, jotka tukevat ja syventävät kehityskeskustelun aiheita. Järjestelmä mahdollistaa muun muassa osaamispohjaisen kehityskeskustelun, joka pohjautuu roolipohjaiseen osaamiskartoitukseen. Kehittymiskohteiden kartoittamisen jälkeen esimies voi halutessaan kirjata sovitut kehittymistarpeet kehittymissuunnitelmaan.

Jo mainittujen lomakkeiden lisäksi Suorituksen johtamista on täydennetty esimerkiksi toimenkuvalomakkeella sekä suorituksen arvioinnilla ja mikä parasta – standardilomakkeiden tueksi tai niiden tilalle voit luoda uusia lomakkeita itse!

 

Osaamisen hallinta

Kristalin osaamisen hallinta perustuu roolipohjaiseen osaamisprofilointiin. Järjestelmään luotujen rooli- ja osaamispuiden avulla työntekijä pääsee arvioimaan juuri roolissaan vaadittuja osaamisia ja tuomaan esiin kehittymistoiveitaan. Halutessaan työntekijä voi lisäksi poimia niitä roolin ulkopuolelta löytyviä osaamisia, joita haluaa tuoda osaamisprofiilissaan esiin.

Raportoinnin avulla osaamisten raportointi johdolle onnistuu käden käänteessä. Kattavat valmisraportit sisältävät muun muassa osaamismatriisin, joka vertaa toteutuneita osaamiskartoituksen tuloksia yrityksen tavoitetilan kanssa, ja jonka avulla koulutustarpeiden suunnittelusta tulee entistä helpompaa. Kristalista löytyy myös osaajahaku, minkä avulla löytyvät oikeat ihmiset oikeisiin projekteihin ja tehtäviin.

Koulutusten hallinta ja koulutuskalenteri

Koulutusten hallinta mahdollistaa sisäisten ja ulkoisten koulutusten tallentamisen Kristal-järjestelmään. Koulutuskalenterissa näkyy koulutustapahtumat ja –kokonaisuudet sekä niihin liittyvät lisätiedot.

Koulutuksiin voi koulutuskalenterin kautta ilmoittautua tai perua ilmoittautumisensa itsepalveluna ajasta riippumatta. Kun ilmoittautuminen on tehty, se jää odottamaan esimiehesi hyväksyntää.

Koulutusten hallinnan kautta voidaan koulutuksille käydä merkitsemässä osallistumis- ja suoritustiedot sekä raportoida koulutuksiin osallistumisia esimerkiksi verovähennystä varten.

 

Työhyvinvointi
Kristalissa työhyvinvointi keskittyy yksilön työkyvyn ja hyvinvoinnin systemaattiseen seurantaan ja kehittämiseen. Kokonaisuus koostuu työhyvinvointikeskustelusta ja automatisoiduista muistutuksista varhaisen tuen kynnyksen ylittyessä. Varhaisen tuen kynnys ylittyy, kun poissaolojen määrä tai pituus ylittää määritellyt raja-arvot (esimerkiksi 5 kertaa tai yli 15 päivää sairaspoissaoloja kuluvan 12 kuukauden aikana).

 

Työkyvyn hallinta
Työkyvyn hallinta jatkaa Arc Kristalissa siitä, mihin työhinvointitoiminnallisuudet päättyvät. Se on laajemmin kokonaisuus työkyvyn itsearviontia, eläköitymissuunnittelua, kevennettyjä työmalleja ja toimenpidelomakkeita, joiden avulla voidaan varmistua yksilöllisestä työhyvinvoinnista.

 

Lomake-editori ja kyselytyökalu
Vaikka Kristalin standardilomakkeisto on kattava ja soveltuu useimmille liiketoiminta-aloille, on Kristalissa mahdollisuus luoda myös omia lomakkeita. Lomake-editorin avulla pääset luomaan valmiit lomakepohjat esim. perehdytyssuunnitelmille tai vaikka työtapaturvailmoituksille. Työkalun avulla yrityskohtaiset lomakkeet voidaan kytkeä kiinteäksi osaksi erilaisia HR-prosesseja, ja ne voidaan julkaista suoraan järjestelmän työpöydälle.

Yhteydenotto

12 + 1 =

Seuraa meitä somessa

Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä osoitteessa

Bulevardi 7,
00120 Helsinki,
6 krs

Kuopion toimistomme sijaitsee osoitteessa

Kirkkokatu 1, 70100 Kuopio

info [at] arctechno.com
Arc: +358 9 4242 990
Support: +358 40 0900 085
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial